skip to Main Content

Aircenter AB är ett familjeföretag som startade 1991. Vi har tillsammans med våra partners sålt flera tusen kompressorer på den svenska marknaden. Efter nästan tjugofem års samarbete med Gardner Denver (fd Tamrock/Tamrotor) valde vi av olika anledningar att avsluta detta kapitel.

 

Vår nya samarbetspartner är Chicago Pneumatic som erbjuder en mycket konkurrenskraftig produktportfölj. Med en stark tillverkare i ryggen och lojala partners från norr till söder påbörjar vi nu ett nytt och spännande samarbete. Vi kommer även fortsättningsvis att vara en stark spelare på den svenska marknaden med kostnadseffektiva och tillförlitliga produkter anpassade för våra kunders behov.

 

Ledningen

Aircenter AB

MATTEI: Reason For Success

MATTEI: Reason for success

Reason for Success

Utformningen av Matteis kompressorer är resultatet av mer än 30 års erfarenhet inom området roterande lamellkompressorer. Resultatet är enastående prestanda och driftssäkerhet. Matteis kompressorer utmärker sig genom sin kompakta design, alla huvudkomponenter såsom oljekammaren, separator, luftfilter, tryckregleringsventilen mm är en integrerad del av maskinen. Lamellkompressorn är direkt ansluten till den elektriska motorn och kylanordningen inklusive oljekylare och laddluftkylare sitter monterad bakom elmotorn.

Kvalitet

Kvalitet säkerställs genom användning av bästa möjliga material, oavsett kostnaderna. Rotorn är tillverkad av segjärn och statorn av meehanite gjutjärn samt skovlarna från särskilt gjutjärn, detta för att säkerställa lång livslängd och stabilitet. Skovlarna är lättade av djupa parallella hål och en krökt yta för att underlätta deras glidning i statorn. Ingående delar är av hög kvalitet: det torra luftfiltret tillverkad av papperselement; oljeavskiljaren tillverkad av borosilikatglasfibrer; olja- och tryckluftsradiatorer tillverkade i aluminium; kopplingen ett flexibelt gummielement samt alla O-ringar är gjorda av viton. Bearbetningen utförs med moderna och exakta produktionsverktyg (främst numeriskt styrda maskiner), samt noggranna dimensionskontroller görs av alla komponenter före montering. De strikta testerna av varje färdig kompressor utförs för att att säkerställa en konsekvent hög kvalitet. Lamellkompressorn saknar axialkrafter på rotorn till skillnad mot en skruvkompressor.

This Post Has 14 441 Comments

  1. Fatal error: Maximum execution time of 20 seconds exceeded in /home/u/u6246194/www/aircenter.se/wp-includes/formatting.php on line 247